Yandex Mail Servisleri Ücretli Mi?
Blog Author
As Bilişim
  • 1 Temmuz 2022 15:00

Rusya merkezli firma; Yandex, geliştirdiği kurumsal e posta servisi Yandex 360’ın(bir önceki adıyla Yandex Connect) ücret politikalarını ve hizmet standartlarını güncelledi. Biz de As Bilişim Teknolojileri olarak bu yazımızda Yandex 360’ı ve ona alternatif mail servislerini inceledik.

Yandex Connect, yeni adıyla Yandex 360, içinde birçok servisi barındırdığı hizmetleri sayesinde, kurumsal şirketler tarafından tercih edilen popüler mail servisi hizmetlerinden biridir. 26 Haziran 2000 yılında kullanıma sunulan Yandex Mail, kısa zamanda kurumlar ve şirketler tarafından tercih edilen popüler e-posta servislerinden biri haline geldi. Uzun yıllar boyunca kullanıcılarına ücretsiz hizmet veren mail servisi, yakın zamanda ücret politikasını güncelledi.

Geçtiğimiz yıllarda servislerini bir paket olarak işletmelere sunmaya başlayan Yandex, Telemost, messenger, takvim, notlar, belgeler hizmetlerini sunduğu Yandex Connect servisini duyurmuştu. Tüm işletmelerin hesaplarını da bu isimle güncelleyen Yandex, bu servisinin hem abonelik şartlarını hem de ismini bir kez daha yenileyerek Yandex 360’ı hayata geçirdi ve ücretsiz planını 24 Mayıs 2022 tarihi itibariyle sınırlandırdı. 

Kurumsal mail servisi hizmetiyle ön plana çıkan Yandex 360, temel, standart ve profesyonel olarak 3 ayrı tarife ile hizmet veriyor.  Ayrıca daha önceden seçilmiş ücretsiz tarifeye sahip hesaplar için 1000 adet kurumsal e-posta ve 10 GB disk alanı hizmeti de devam ediyor.

Kurumlar için Yandex 360 sayfasına baktığımızda fiyatlandırmalar ruble üzerinden satışa konulmuş görünüyor.

 

Yandex Mail Servisleri Türkiye’de Kullanılabilir Mi?

Daha önceki yazımızda bahsettiğimiz gibi; Rusya-Ukrayna Savaşının yarattığı kriz nedeniyle bir çok ülke Rusya’ya ve Rus tabanlı şirketlere ambargo uyguladı. Bu nedenle mali krizin eşiğine gelen Yandex, ücretli paketleri duyurmasına karşın Rusya dışında hemen hemen hiçbir ülkede ücretli hizmet veremiyor.  

Eğer eski bir Yandex kurumsal hesap kullanıcısıysanız ve yukarıda belirtilen ücretler karşılığında hizmet satın almak isterseniz, ödeme ekranında çıkan vergi alanını doldurmanız gerekecek ve şu anda, muhtemelen uluslararası vergi anlaşmaları tamamlanmadığı için Rusya dışında hiçbir ülkenin vergi numarası kabul edilmiyor. Bu sorunun yakın zamanda çözüleceğini öngörüyoruz. As Bilişim Teknolojileri olarak Yandex’in yeni ücretli servislerini yakından takip ediyor ve en kısa sürede ödeme sorunlarının giderildiğini duyurusunu sizlerle paylaşmayı umuyoruz.

Bu geçiş sürecinde, eski kullanıcılarını zor durumda bırakmamak için belli bir kotada ve sınırlı olarak ücretsiz de hizmetine devam eden Yandex, bu hızlı ve sorunlu geçiş dönemi nedeniyle de epey tepki gördü. Bu nedenle birçok kurum ve şirket alternatif e-posta servislerine yönelmeyi tercih etti. Teknolojik gelişmeleri sizinle paylaştığımız blogumuzda yakın zamanda Yandex Mail’e alternatif firma ve uygulamaları sizlerle paylaşacağız.

Yazımızı beğendiyseniz  aşağıdaki Paylaş butonuna tıklayarak sosyal medya’da blog yazımızı paylaşabilirsiniz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için ise buradan bültenimize abone olmayı unutmayın.


Neler Yapıyoruz?
Sunduğumuz Hizmetler;